Poruchy konvergence a divergence. Měření blízkého bodu konvergence - Kollegová, Hana; Richter, Jan; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2012)
Práce se zabývá problematikou poruch konvergence a divergence a měřením blízkého bodu konvergence u divergentně strabujících dětských pacientů. Teoretická část diplomové práce se věnuje anatomii okohybného aparátu, fyziologii a patologii binokulárního vidění, problematice konvergence a divergence a jejím nejčastějším poruchám. Výzkumná část se zabývá měřením blízkého bodu konvergence u dětí s exotropií, které mají obtíže s konvergencí.
This thesis deals with disorders of convergence and divergence and near point of convergence measurement of pediatric patients with exotropia. The theoretical part of the thesis deals with anatomy of oculomotor apparatus, physiology and pathology of binocular vision, the issue of convergence and divergence and the most common disorders. The research deals with the measurement of near point of convergence for children with exotropia who have difficulties with convergence.
Vedoucí práce: Jan Richter
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012
Keywords: diplomové práce; Convergence, Ocular; Exotropia; Strabismus; Vision, Binocular; exotropie; oční konvergence; strabismus; vidění binokulární