Poruchy konvergence a divergence. Měření blízkého bodu konvergence - Kollegová, Hana (2012)
Práce se zabývá problematikou poruch konvergence a divergence a měřením blízkého bodu konvergence u divergentně strabujících dětských pacientů. Teoretická část diplomové práce se věnuje anatomii okohybného aparátu, fyziologii a patologii binokulárního vidění, problematice konvergence a divergence a jejím nejčastějším poruchám. Výzkumná část se zabývá měřením blízkého bodu konvergence u dětí s exotropií, které mají obtíže s konvergencí.