Spektrální a oscilační teorie diferenciálních operátorů - Růžička, Vojtěch (2012)
Práce se věnuje vyšetřování oscilačních a spektrálních vlastností diferenciálních operátorů druhého řádu. Je složena ze dvou kapitol. V první se zavádí základy teorie lineárních operátorů v Hilbertově prostoru. Druhá kapitola je zaměřena ba Sturmovy-Liouvilleovy diferenciální operátory. Zvláštní pozornost je věnována Weylově LP/LC klasifikaci.