Výživa ve stáří - Spáčilová, Jana, 1988- (2012)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou výživy osob starších 65 let. Přináší shrnutí poznatků o specificích ve výživě seniorů, potřebách živin ve stáří, faktorech ovlivňujících výživu a nutričních problémech ve stáří. Praktická část práce blíže zkoumá stravovací zvyklosti seniorů žijících v domácím prostředí i v domovech pro seniory. Současně jsou v určitých aspektech obě skupiny seniorů porovnávány. Pozornost je zaměřena zejména na hodnocení nutričního stavu seniorů, na sledování konzumace ovoce a zeleniny a dodržování pitného režimu.