Výživa ve stáří

Diplomová práce se zabývá charakteristikou výživy osob starších 65 let. Přináší shrnutí poznatků o specificích ve výživě seniorů, potřebách živin ve stáří, faktorech ovlivňujících výživu a nutričních problémech ve stáří. Praktická část práce blíže zkoumá stravovací zvyklosti seniorů žijících v domác...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Spáčilová, Jana, 1988- (Autor práce)
Další autoři: Brázdová, Zuzana, 1957- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2012
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/259058/lf_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Diplomová práce se zabývá charakteristikou výživy osob starších 65 let. Přináší shrnutí poznatků o specificích ve výživě seniorů, potřebách živin ve stáří, faktorech ovlivňujících výživu a nutričních problémech ve stáří. Praktická část práce blíže zkoumá stravovací zvyklosti seniorů žijících v domácím prostředí i v domovech pro seniory. Současně jsou v určitých aspektech obě skupiny seniorů porovnávány. Pozornost je zaměřena zejména na hodnocení nutričního stavu seniorů, na sledování konzumace ovoce a zeleniny a dodržování pitného režimu.
The Diploma thesis deals with nutritional characteristics in the elderly population (people older than the age of 65); it summarizes the knowledge of nutritional specifics, nutrient needs, factors that affect nutrition, nutrition related problems. Practical part is focused on description of dietary habits of the elderly population living at home and rest home. This groups are compared in some aspects focused especially on assessment of nutritional status, frequency of fruit and vegetable consumption and water intake.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Zuzana Derflerová Brázdová
Fyzický popis:108 l.