Vliv příjmu tekutin z hlediska množství a kvality na rozvoj nadváhy a obezity

Teoretická část práce je zaměřena na problematiku nadváhy a obezity ve vztahu k pitnému režimu. Zabývá se zejména příčinami vzniku obezity, jejími komplikacemi, terapií a prevencí. Další část práce je věnována pitnému režimu. Na jedné straně hodnotí dostatečný příjem tekutin a na straně druhé vhodný...

Celý popis

Uloženo v:
Podrobná bibliografie
Hlavní autor: Nedomová, Hana (Autor práce)
Další autoři: Forejt, Martin, 1976- (Vedoucí práce)
Typ dokumentu: VŠ práce nebo rukopis
Jazyk:Čeština
Vydáno: 2012
Témata:
On-line přístup:http://is.muni.cz/th/214974/lf_m/
Obálka
Popis
Shrnutí:Teoretická část práce je zaměřena na problematiku nadváhy a obezity ve vztahu k pitnému režimu. Zabývá se zejména příčinami vzniku obezity, jejími komplikacemi, terapií a prevencí. Další část práce je věnována pitnému režimu. Na jedné straně hodnotí dostatečný příjem tekutin a na straně druhé vhodný výběr nápojů a jak tyto konkrétní faktory mohou ovlivňovat rozvoj nadváhy a obezity. V praktické části je vyhodnocen pitný režim respondentů zapojených do studie genetického pozadí obezity, která současně probíhá na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně.
The theoretical part of the thesis is focused on the issues of overweight and obesity in relation to fluid intake. It particularly deals with causes of obesity, its complications, therapy and prevention. The next part of the thesis is devoted to fluid intake. On one side it evaluates adequate fluid intake and the other side it evaluates an appropriate selection of beverages and how these specific factors can influence the development of overweight and obesity. In the practical part of the thesis there is evaluated the fluid intake of respondents involved in the study of the genetic background of obesity, which simultaneously runs at the faculty of Medicine of Masaryk University in Brno.
Popis jednotky:Vedoucí práce: Martin Forejt
Fyzický popis:78 l.