Informovanost pacientů po infarktu myokardu o sekundární prevenci - Fišerová, Libuše (2012)
Příjmení a jméno autora: Fišerová Libuše Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Název práce: Informovanost pacientů po infarktu myokardu o sekundární prevenci Vedoucí práce: Mgr. Petra Juřeníková, PhD. Počet stran: 80 včetně příloh Počet příloh: 3 Rok obhajoby: 2012 Tato bakalářská práce zjišťuje úroveň informovanosti pacientů po infarktu myokardu o sekundární prevenci tohoto onemocnění. Práce je rozdělena na dvě části, část teoretickou a empirickou. Teoretická část obsahuje poznatky o infarktu myokardu, jeho rizikových faktorech a vzniku. Dále jsou v ní obsaženy informace o prevenci a jejím rozdělení a o tom, jaké jsou zásady informování klientů. Empirická část obsahuje údaje z průzkumného šetření, prováděného na Interní kardiologické klinice Fakultní nemocnice Brno-Bohunice. Tyto údaje byly od respondentů získány formou anonymního dotazníku. Výsledky průzkumu a jejich analýza poskytují údaje o informovanosti pacientů o jejich spokojenosti s množs