Znalost a dodržování primární prevence varixů dolních končetin u laické veřejnosti - Burešová, Jana (2012)
Bakalářská práce nazvaná: „Znalost a dodržování primární prevence varixů dolních končetin u laické veřejnosti“ se zaměřuje na míru znalostí charakteristiky onemocnění varixy dolních končetin a prvků primární prevence u žen laické veřejnosti. Práce je tvořena dvěmi částmi - teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje poznatky týkající se onemocnění varixy dolních končetin a prvků primární prevence tohoto onemocnění. V praktická část zjišťuje, zda ženy laické veřejnosti znají charakteristiku onemocnění varixy dolních končetin, prvky primární prevence, dodržování jednotlivých prvků prevence a míru jejich možné obavy ze vzniku tohoto onemocnění.