Problematika aplikace nízkomolekulárního heparinu z pohledu všeobecné sestry - Blatnerová, Hana (2012)
Bakalářská práce pojednává o antikoagulačním léku - nízkomolekulárním heparinu a o jeho problematice aplikace z pohledu všeobecné sestry. Teoretická část se zabývá charakteristikou nízkomolekulárního heparinu, postupem aplikace a rolí sestry při léčbě nízkomolekulárním heparinem. V empirické části uvádíme zjištěnou úroveň znalostí všeobecných sester o problematice aplikace nízkomolekulárního heparinu. Jedním z hlavních cílů bylo sestavit jednoduchý metodický postup pro aplikaci nízkomolekulárního heparinu.