Lymeská borelióza z pohledu laické veřejnosti - Schindlerová, Hana; Kyasová, Miroslava, 1960-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2012)
Bakalářská práce se zabývá onemocněním nazývaným lymeská borelióza. Teoretická část má za cíl seznámení s historií, patogenezí, epidemiologií, klinickým obrazem, diagnostikou, léčbou a prevencí lymeské boreliózy. Empirická část je zaměřená na zjištění míry informovanosti laické veřejnosti o lymeské borelióze a také na zjištění úrovně znalostí o prevenci tohoto onemocnění. Na základě zjištěných výsledků průzkumu vznikl informační materiál pro laickou veřejnost podávající základní informace o problematice lymeské boreliózy.
The bachelor thesis deals with an illness called lyme disease. The teoretic part is focused on history, pathogenesis, epidemiology, clinical manifestation, diagnosis, therapy and prevention of lyme disease. The empiric part includes an analysis and interpretation of results taken from a research of laic public´s foreknowledge of lyme disease and ways of prevention. An informational guide for laic public was created on the basis of the results of the reseach. This material provides basic information about lyme disease.
Vedoucí práce: Miroslava Kyasová
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012
Keywords: informovanost; laická veřejnost; lymeská nemoc; Lyme Disease; bakalářské práce