Lymeská borelióza z pohledu laické veřejnosti - Schindlerová, Hana (2012)
Bakalářská práce se zabývá onemocněním nazývaným lymeská borelióza. Teoretická část má za cíl seznámení s historií, patogenezí, epidemiologií, klinickým obrazem, diagnostikou, léčbou a prevencí lymeské boreliózy. Empirická část je zaměřená na zjištění míry informovanosti laické veřejnosti o lymeské borelióze a také na zjištění úrovně znalostí o prevenci tohoto onemocnění. Na základě zjištěných výsledků průzkumu vznikl informační materiál pro laickou veřejnost podávající základní informace o problematice lymeské boreliózy.