Povědomí laické veřejnosti o poskytování první pomoci tonoucímu - Hnátovičová, Klára (2012)
Bakalářská práce zjišťuje povědomí laické veřejnosti o poskytování první pomoci tonoucímu. V začátku teoretické části jsou shrnuty základní informace o první pomoci. Druhá, hlavní část teorie je věnována první pomoci poskytované tonoucímu. Zde jsou shrnuty jednotlivé metody a doporučené postupy k záchraně tonoucího z vody a dále také poskytnutí předlékařské první pomoci. V empirické části jsou interpretovány výsledky dotazníkového šetření, které bylo prováděno u laické veřejnosti.