Syndrom diabetické nohy z pohledu nemocného - Zemanová, Jitka (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou syndromu diabetické nohy. V teoretické části práce jsou shrnuty komplexní informace týkající se onemocnění diabetes mellitus, zvláště jeho specifické komplikaci syndromu diabetické nohy. Zvláštní pozornost je věnována preventivním postupům syndromu diabetické nohy. V empirické části práce jsou prezentovány výsledky výzkumného šetření, zabývající se problematikou syndromu diabetické nohy a její prevence, které byly získávány z analýzy dotazníkového šetření mezi nemocnými s diabetem mellitem.