Znalosti všeobecných sester v péči o pacienty s nasogastrickou sondou - Kytner, Jiří (2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou péče o pacienty s nasogastrickou sondou (dále NGS). V teoretické části jsou zahrnuty poznatky týkající se komplexní péče o NGS před, během a po aplikaci výživy pacientovi. Další kapitoly jsou zaměřeny na správný postup při zavádění a extrakci NGS. Práce je zaměřena i na nejčastější komplikace spojené s výživou přes NGS. Ve výše zmíněných problematikách byly pomocí dotazníkového šetření zjišťovány znalosti všeobecných sester, které ve své praxi pečují o pacienty s NGS.