Nepravidelné antierytrocytární protilátky u klientů FN Brno - analýza příčin imunizace - Pantůčková, Dagmar (2012)
Předmětem této bakalářské práce je seznámit se s problematikou nepravidelných antierytrocytárních protilátek. V úvodu teoretické části práce jsou shrnuty informace týkající se antigenů a protilátek obecně. V dalších částech se pak zabývám výskytem nepravidelných antierytrocytárních protilátek v systémech krevních skupin, komplikacemi, které mohou způsobovat a možnostmi jejich imunohematologického vyšetření. Praktická část je zaměřena na výskyt nepravidelných antierytrocytárních protilátek u pacientů FN Brno vyšetřených na Transfuzním a tkáňovém oddělení v letech 2010-2011 a analýzu příčin imunizace pacientů zejména s ohledem na podané transfuze.