Biofilm u vzorků izolovaných z klinického materiálu - Kovaříková, Dagmar (2012)
Práce se zabývá tématem biofilm, jeho vznikem, strukturou a dopady pro zdravotnictví. Na základě pochopení vzniku a struktury biofilmu práce vysvětluje mechanismus rezistence vůči antibiotikům. Zmíněny jsou také typické příklady mikroorganismů tvořící biofilm se vztahem ke klinické praxi. V praktické části práce jsou hodnoceny vzorky z klinické praxe a sledovány faktory ovlivňující vznik biofilmu.