Výchova k dárcovství krve - Vévodová, Hanka (2012)
Bakalářská práce pojednává o problematice výchovy k dárcovství krve. V teoretické části práce je zahrnut popis historických událostí z oblasti transfuzního lékařství, jsou zde popsány různé aspekty dárcovství krve, proces darování krve, legislativa s ním související, náborové postupy získávání dárců krve a jejich oceňování. V praktické části práce jsou analyzována data z dotazníkového šetření týkajícího se ochoty respondentů darovat krev. Na základě těchto dat je navržen postup výchovy mládeže k dárcovství krve.