Metody křížového ověřování pro jádrové odhady hustoty - Theuer, Michal (2012)
Tato diplomová práce se věnuje metodám křížového ověřování pro odhad optimálního vyhlazovacího parametru pro jádrové odhady hustoty. Je zde uvedena základní teorie jádrových odhadů hustoty a představeno pět různých metod křížového ověřování. Tyto poznatky jsou dále zobecněny pro dvourozměrné hustoty. Součástí práce je také simulační studie, která porovnává uvedené metody křížového ověřování na simulovaných datech se čtyřmi různými hustotami pravděpodobnosti.