Štatistická analýza aktivity neurónu - Podolová, Alexandra (2012)
V tejto diplomovej práci sa venujem zadefinovaniu Poissonovho procesu a jeho vlastnostiam, Poissonovmu procesu s posunutím, ktorý predstavuje model aktivity neurónu. Teoretické poznatky v poslednej kapitole využívame, simulujeme a pomocou naprogramovaných testov testujeme nulové hypotézy.