Jádrové odhady vícerozměrných hustot pomocí Gaussovy hustoty - Mladá, Karolína (2012)
Práce pojednává obecně o jádrových odhadech vícerozměrných hustot. Při těchto odhadech hraje významnou roli matice vyhlazovacích parametrů. Volba těchto parametrů závisí na neznámé hustotě, kterou je třeba odhadnout. Pozornost je v práci věnována i speciálnímu případu odhadu Gaussovy hustoty pomocí Gaussova jádra. Odvozené vztahy pro tento případ jsou v závěru práce použity při simulaci dat.