Singulární rozklad matice a jeho použití - Janoušková, Eva, 1986- (2012)
V této diplomové práci se věnujeme singulárnímu rozkladu, jeho redukované formě, výpočtům prostřednictvím softwaru MATLAB. Hlavním tématem jsou aplikace singulárního rozkladu, především výpočet Mooreovy-Penoseovy pseudoinverze, komprese obrazu a latentní sémantické indexování.