Znalosti všeobecných sester o moderních způsobech hojení chronických ran - Rolková, Sylvie (2012)
Diplomová práce zjišťuje teoretické znalosti všeobecných sester o moderních způsobech hojení chronických ran. V první části práce předkládá přehled způsobů hojení chronických ran, ve druhé pak kvantitativní průzkumné šetření znalostí všeobecných sester o této problematice v závislosti na jejich vzdělání, délce praxe, oboru, ve kterém pracují (interním x chirurgickém), a na skutečnosti, zda jsou držitelkami certifikátu osvědčujícího absolvování semináře v předmětné problematice. Diplomová práce je příspěvkem ke zvýšení edukace všeobecných sester v problematice hojení chronických ran.