Stres a stáří - Šilpochová, Lenka (2012)
Diplomová práce se zabývá pocitem stresu u seniorů, zjišťuje nejčastější faktor stresu. Odhaluje pocit osamělosti u seniorů, spokojenost s životní úrovní a financemi. Práce také zjišťuje způsoby vyrovnávání seniorů se stresovou zátěží. Teoretická část práce je zaměřena na obecnou problematiku stáří a stárnutí, na oblasti psychické zátěže u seniorů. Empirická část poskytuje informace o stresové zátěži u seniorů. Analýza dosažených výsledků prezentuje informace o stresových faktorech, subjektivním pocitu stresu a způsobech vyrovnávání se seniorů se stresovou zátěží.