Polynomy v úlohách zahraničních matematických soutěží a sbírek - Líšková, Hana (2012)
Tato diplomová práce se zabývá polynomy na úrovni matematických seminářů na středních školách. Jejím hlavním účelem je nabídnout učitelům a studentům středních škol sbírku řešených příkladů, která jim může pomoci s přípravou na matematickou olympiádu. Příklady pochází z různých zahraničních matematických soutěží, jsou to tedy typy příkladů, z nichž některé nejsou v českém prostředí obvyklé. Tato práce také nabízí krátký teoretický přehled poznatků o polynomech, které jsou důležité pro řešení vybraných příkladů.