Vzdělávací cíle v gymnaziálním geografickém vzdělávání (GGV) - Groll, Štěpán (2012)
Tato diplomová práce se zabývá otázkou vzdělávacích cílů v gymnaziálním geografickém vzdělávání. Práce je rozdělena na tři části. První část se věnuje teorii a taxonomii vzdělávání a zabývá se současnou podobou vzdělávacích dokumentů v ČR. Druhá část se věnuje popisu a analýze zahraničních vzdělávacích dokumentů na vybraných příkladech (USA, Německo, Slovensko). V poslední části je jejich porovnání s českým rámcově vzdělávacím programem a navržen vlastní návrh jednoho geografického vzdělávacího celku. Tématem tohoto celku je kartografie a topografie.