Využití prostředků vizualizace v geografickém vzdělávání - Polehňová, Dominika (2012)
Tato diplomová práce analyzuje možnosti využití různých prostředků vizualizace vhodných pro výuku geografie. První část se týká vizualizací obecně, a to především z hlediska didaktického. Druhá část se věnuje jednotlivým vizualizacím, jejich ovládání a také využití ve výuce. Pro vybrané nástroje vizualizace jsou vypracovány úkoly, které jsou začleněny do pracovních listů. K těmto pracovním listům jsou vypracovány metodické pokyny pro učitele, a také vzorová řešení zadávaných úkolů. Jeden z pracovních listů byl otestován přímo výuce na gymnáziu.