Dopravní sítě okresů České republiky - Dolníček, Jakub (2012)
Doprava je nedílnou součástí našeho života a stala se jedním z faktorů globalizace. Strategie budování dopravních sítí umožnila ekonomické zvýhodnění některých oblastí před jinými. Diplomová práce se zabývá zhodnocením stupně vyspělosti dopravních sítí okresů vybraných krajů České republiky a snaží se nalézt korelace se socioekonomickými ukazateli, jenž by s výstavbou dopravních sítí měly souviset. Součástí práce je také náhled do výuky geografie dopravy na středních školách.