Návrh pracovního sešitu pro výuku regionální geografie na gymnáziu - Bereňová, Hana (2012)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou vybraných pracovních sešitů ze zeměpisu pro základní školy. Byly vybrány pracovní sešity a pracovní učebnice, jejichž hlavním tématem je geografie České republiky nebo geografie místního regionu, a poté byly zkoumány z hlediska náročnosti a pestrosti úloh. Na základě poznatků z této analýzy byl pak sestaven návrh pracovního sešitu pro výuku regionální geografie na gymnáziu. Pracovní sešit je navržen pro práci s Tematickým atlasem Jihomoravského kraje, který vydala Kartografie Praha v roce 2010, a také pro práci s internetovými zdroji.