Nutriční podpora seniorů - Maixnerová, Ludmila (2012)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku nutriční podpory u seniorů hospitalizovaných na lůžku akutní péče.Jejím cílem je zhodnocení efektivity nutričních intervencí u sledovaných nemocných na interním oddělení Vojenské nemocnice Brno se zohledněním věku, pohlaví, hlavního důvodu přijetí, komorbidit, aktivity a sebepéče (dle ADL)a mentální kondice (dle MMSE) ve vztahu k aktuálním nutričním potížím. Práce je zaměřena na analýzu výsledků získaných průzkumným šetřením.