Mobilizace seniorů s totální endoprotézou kyčelního kloubu - Košťálová, Vlasta (2012)
Tato diplomová práce se zabývá mobilizací seniorů po implantaci totální endoprotézy kyčelního kloubu v závislosti na předoperační úrovní mobility, pohlaví, věku, obezitě, pooperační bolesti a únavě. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku mobility, obezity, bolesti a únavy v souvislosti se seniory a přiblížení problematiky totální endoprotézy kyčelního kloubu. V praktické části jsou zpracovány a vyhodnoceny informace získané na podkladě dotazníkového šetření od seniorů s totální endoprotézou. Výsledky poskytují náhled na problematiku obnovy pohyblivosti a soběstačnosti seniorů s totální endoprotézou kyčelního kloubu.