Edukace pacientů s nehojící se ranou v průběhu hospitalizace - Kučerová, Eva (2012)
ANOTACE DIPLOMOVÉ PRÁCE Příjmení a jméno: Bc. Eva Kučerová Instituce: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Název práce: Edukace pacientů s nehojící se ranou v průběhu hospitalizace Vedoucí práce: Mgr. Jana Straková Počet stran: 130 Počet příloh: 4 Počet titulů použité literatury: 42 Rok obhajoby: 2012 Klíčová slova: Edukace Edukační proces Nehojící se rány Bércový vřed Syndrom diabetické nohy Diplomová práce je zaměřena na edukaci a ošetřovatelskou péči o pacienty s nehojící se ranou, kteří jsou hospitalizovaní na interním nebo chirurgickém oddělení v nemocnici Litomyšl, Svitavy a Ústí nad Orlicí. Diplomová práce je tvořena ze dvou částí. V teoretické části jsou uvedeny kapitoly, které se zaměřují na edukaci, edukační proces, nehojící se rány, péči o pacienty s nehojící se ranou, management hojení ran ad. Praktická část zjišťuje, zda jsou tito pacienti edukováni v pr