Volnočasové aktivity seniorů - Jonášová, Renáta (2012)
Diplomová práce zkoumá možnosti a využití nabídky volonočasových aktivit pro seniory v Plzni. Dále zjišťuje faktory bránící seniorům ve vykonávání aktivit spojených s volným časem. Těžiště práce tvoří kvantitativní průzkumné šetření. Analýza a interpretace získaných dat porovnává výběr volnočasových aktivit seniorů žijících v domácím prostředí a v domovech pro seniory, jejich spokojenost s nabídkou a informovanost o možnostech využití volného času.