Kategorizace léčby nemocných z pohledu všeobecných sester - Dusíková, Hana (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou „Kategorizace léčby nemocných z pohledu všeobecných sester.“ V teoretické části práce je rozebírána léčba nemocných, smrt a umírání a obory, související s touto problematikou. Podstatu teorie práce tvoří kapitola objasňující kvalitu života, marnou péči, jednotlivé možné kategorie léčby a v neposlední řadě také úlohu všeobecné sestry při poskytování diferencované péče. Výzkumnou část práce tvoří tabulky a grafy, které znázorňují výsledky dotazníkového šetření provedeného v nemocnicích u všeobecných sester.