Úrazy seniorů - Hladíková, Lucie (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou úrazy seniorů hospitalizovanými na Klinice úrazové chirurgie ve FN Brno. Cílem bylo zjistit nejčastější zaznamenané úrazy, vliv pohlaví, užívání léků a přidružených chorob na vznik úrazovosti. Pilířem práce je kvantitativní průzkumné šetření. Teoretická část se zabývá problematikou stárnutí, pády seniorů, prevencí pádů a rozdělením jednotlivých poranění. Empirická část obsahuje výsledky získané v letech 2010 a 2011. Výsledky diplomové práce jsou shrnuty v diskuzi a v závěru.