Pohled sester na seniory a stáří - Mašlaňová, Iva; Matějovská Kubešová, Hana, 1957-; Masarykova univerzita. Klinika interní, geriatrie, ošetřovatelství a praktického lékařství (2012)
Diplomová práce se zabývá otázkou, zda práce se seniory ovlivňuje postoj zdravotních sester k seniorům a ke stáří. Zabývá se obdobím stárnutí, stářím a změnami, které je provázejí. Studie zjišťuje rozdílnost v postojích sester k seniorům a k vlastnímu stáří u sester pracujících denně se seniory a u sester, které ve své práci do styku se seniory nepřicházejí. Těžiště práce tvoří kvantitativní průzkumné šetření, které ukazuje, jak náročná práce se seniorskou populací ovlivňuje pohled na seniory a stáří.
Thesis deals with an issue whether nurses working with seniors have an affected attitude to seniors and old age itself. It deals with aging, old age and related changes. The study surveys differences in attitudes to seniors and to old age among nurses working daily with seniors and nurses who are not in professional contact with seniors. The core of the thesis is built up on quantitative investigation which shows how the difficult work with senior population affects an attitude to seniors and an old age.
Vedoucí práce: Hana Matějovská Kubešová
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012
Keywords: geriatrie; senioři; stárnutí; stáří; zdravotní sestry; aging; geriatrics; nurses; old age; older people; diplomové práce