Možnosti vzdělávání seniorů - Bartošová, Táňa (2012)
Možnosti vzdělávání seniorů V diplomové práci se zabývám problematikou možností vzdělávání seniorů a mapuji, zda se senioři vzdělávají jaké vzdělávací aktivity preferují a zjišťuji důvody, které brání seniorům se dále vzdělávat. Práce je rozdělena na teoretickou část zaměřenou na charakteristiku seniorského věku, historii vzdělávání, pohled na seniorskou populaci po stránce biologických, psychických a sociálních změn. Empirickou část tvoří kvantitativní dotazníkové šetření, zpracování získaných dat, analýzu výsledků a zamyšlení se nad danou problematikou, jakou je vzdělávání seniorů. Vždyť aktivita oddaluje stárnutí, přispívá ke spokojenosti a zlepšuje kvalitu života v seniorském věku.