Kvalita života seniorů po operaci srdce - Freislebenová, Lenka (2012)
Diplomová práce se zabývá problematikou kvality života u seniorů, kteří podstoupili operaci srdce v nemocnici Centrum kardiovaskulární a transplantační chirurgie v Brně. Jejím obsahem je analýza výsledků úrovně kvality života seniorské populace před a po operaci srdečních chlopní a aortokoronárním bypassu. Těžištěm práce je dotazníkové průzkumné šetření a statistické zpracování získaných dat. Tato diplomová práce je příspěvkem nejen pro ty, kteří se věnují péči o seniory, ale dokazuje, že i v pokročilém věku je možné vést kvalitní a plnohodnotný život.