Problematika výživových doporučení při potravinových alergiích dětského věku - Stýskalíková, Kamila, 1990- (2012)
Tato bakalářská práce se věnuje výživě dětí trpících potravinovou alergií. Upozorňuje na problémy a rizika související s eliminací nejčastějších alergenních potravin z jídelníčku a snaží se nalézt jejich praktické řešení. Nabízí informace o výskytu alergenů v potravinách a možnostech nahrazování alergenních potravin z hlediska výživového i technologického. Zabývá se také otázkami prevence, diagnostiky a léčby alergií. V praktické části jsou zpracovány 3 kazuistiky s cílem zhodnotit pestrost i složení jídelníčku a výživový stav dětí.