Korečné pomôcky pre slabozraké - Matušeková, Ivana (2012)
Bakalárska práca, Korekčné pomôcky pre slabozrakých, je zameraná na zhrnutie toho, čo to je zrakové postihnutie, aké príčiny vedú k slabozrakosti a slepote, aký približný počet ľudí s poškodením zraku žije vo svete, náplň činnosti organizácií pre zrakovo postihnutých no predovšetkým na popis a využitie špeciálnych optických a optoelektronických pomôcok používané týmito ľuďmi. Ďalším cieľom bakalárskej práce je stručne oboznámiť s korekčnými pomôckami pre slabozrakých, ktoré sú momentálne dostupne na trhu.