Základní principy neurooftalmologie - Kuželová, Helena (2012)
Tato práce je orientována na problematiku neurooftalmologie. Při projednání této problematiky je nutné zmínit se o anatomické stránce daného tématu. Anatomický popis jednotlivých úseků zrakové dráhy, a to sítnice, papily a zrakového nervu, chiasma opticum, tractus opticus, corpus geniculatum laterale, radiatio optica a zrakové kůry, stejně tak jako anatomický popis pupilomotorické dráhy a vysvětlení základních pojmů a zákonitostí nerooftalmologických procesů napomáhá vytvořit teoretický základ pro pochopení dané problematiky. Důraz je kladen především na přehled vyšetřovacích metod využívaných během neurooftalmologických vyšetření, na jejich průběh a indikaci.