Standardy ošetřovatelské péče v agenturách domácí péče - Černocká, Alena (2012)
Souhrn: Diplomová práce se zabývá standardy ošetřovatelské péče v agenturách domácí péče. Práce je členěna na část teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje kapitoly zabývající se domácí péči, standardy ošetřovatelské péče, jejich typy a metodikou jejich tvorby, dále kvalitou ošetřovatelské péče. V praktické části byly poté analyzovány jednotlivé položky výsledků dotazníkového šetření. Součástí praktické části je diskuse. Standardizace ošetřovatelské péče by měla být běžnou každodenní součástí práce zdravotníků tak, aby mohla být její práce podle objektivních měřítek považována za bezpečnou a kvalitní. Analýzou názorů v agenturách domácí péče lze objektivně posoudit, zda se toto daří uplatňovat v běžné praxi. A tomuto cíli především by měla být moje práce nápomocna.