Současné subjektivní vyšetřovací metody používané pro stanovení výsledné brýlové korekce - Kolářová, Kristýna; Kříž, Pavel, 1984-; Masarykova univerzita. Lékařská fakulta (2012)
V této práci se zabývám možnostmi subjektivního vyšetření refrakce. V úvodu zdůrazňuji proč je použití subjektivních metod nezbytné. Dále pokračuji stručným popisem refrakčních vad. Velká část je věnována přístrojům, které využíváme k měření a také samotné refrakci a jejímu vyšetření. Přístroje i vyšetřovací metody jsou rozděleny dle korekce monokulární a binokulární.
In this thesis deals with the possibilities of subjective examination of refraction. In the introduction to emphasize why it is necessary to use subjective methods. Next is a brief description of refractive errors. A large part is dedicated to the equipment that we use to measure itself and its refraction and examination. Apparatus and methods of investigationare divided according to the monocular and binocular correction.
Vedoucí práce: Pavel Kříž
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012
Keywords: refrakční vady; subjective refraction; subjektivní refrakce; vidění binokulární; Refractive Errors; Vision, Binocular; bakalářské práce