Současné subjektivní vyšetřovací metody používané pro stanovení výsledné brýlové korekce - Kolářová, Kristýna (2012)
V této práci se zabývám možnostmi subjektivního vyšetření refrakce. V úvodu zdůrazňuji proč je použití subjektivních metod nezbytné. Dále pokračuji stručným popisem refrakčních vad. Velká část je věnována přístrojům, které využíváme k měření a také samotné refrakci a jejímu vyšetření. Přístroje i vyšetřovací metody jsou rozděleny dle korekce monokulární a binokulární.