Psychosociální péče v ošetřování onkologicky nemocných seniorů s kolorektálním karcinomem - Dušková, Dita; Juřeníková, Petra, 1968-; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2012)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Mgr. Dita Dušková Název diplomové práce česky: Psychosociální péče v ošetřování onkologicky nemocných seniorů s kolorektálním karcinomem Pracoviště: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Vedoucí diplomové práce: Mgr. Petra Juřeníková, Ph.D. Počet stran: 138 Počet příloh: 5 Rok obhajoby: 2012 Souhrn: Diplomová práce je zaměřena na problematiku psychosociální péče, kterou nabízejí a následně poskytují monitorovaná zdravotnická zařízení, v Pardubickém a Královéhradeckém kraji České republiky, onkologicky nemocným seniorům. Pro sběr informací bylo využito dotazníkové šetření. Analýza a interpretace získaných dat z vyzkumného šetření poskytuje zajímavá sdělení o uvedené úrovni sociální komunikace u onkologicky nemocných seniorů se zdravotnickým personálem a o respondenty uvedené úrovni informovanosti o psychosociálním programu a jeho následném využití. Diplomová práce poukazuje
ANNOTATION Surname and name: Mgr. Dita Dušková Institution: Masaryk University, Medical Faculty, Department of Nursing Title of the Thesis: The psychosocial care in the treatment of elderly oncology patients with colorectal cancer Thesis supervisor: Mgr. Petra Juřeníková, Ph.D. Defended in: 138 Number of pages: 5 Number of attachments: 2012 Summary: This thesis focuses on psychosocial care provided to elderly oncological patients in medical facilities in the Pardubice and Hradec Kralove Regions, Czech Republic. A questionnaire-based survey was used to gather information. Data analysis provided information regarding the level of social communication between health care workers and elderly oncological patients as well as the level of awareness about the psychosocial programme and its subsequent use amongst the respondents. The thesis also points to the reserves and the possibility of improving awareness of the psychosocial care which should be initiated as soon a
Vedoucí práce: Petra Juřeníková
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012
Keywords: kolorektální nádory; psychosociální pomoc; senioři; older people; psychosocial aid; Colorectal Neoplasms; diplomové práce