Psychosociální péče v ošetřování onkologicky nemocných seniorů s kolorektálním karcinomem - Dušková, Dita (2012)
ANOTACE Příjmení a jméno autora: Mgr. Dita Dušková Název diplomové práce česky: Psychosociální péče v ošetřování onkologicky nemocných seniorů s kolorektálním karcinomem Pracoviště: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, Katedra ošetřovatelství Vedoucí diplomové práce: Mgr. Petra Juřeníková, Ph.D. Počet stran: 138 Počet příloh: 5 Rok obhajoby: 2012 Souhrn: Diplomová práce je zaměřena na problematiku psychosociální péče, kterou nabízejí a následně poskytují monitorovaná zdravotnická zařízení, v Pardubickém a Královéhradeckém kraji České republiky, onkologicky nemocným seniorům. Pro sběr informací bylo využito dotazníkové šetření. Analýza a interpretace získaných dat z vyzkumného šetření poskytuje zajímavá sdělení o uvedené úrovni sociální komunikace u onkologicky nemocných seniorů se zdravotnickým personálem a o respondenty uvedené úrovni informovanosti o psychosociálním programu a jeho následném využití. Diplomová práce poukazuje