Analýza přístupů harmonizace geografických dat - Urbanová, Markéta (2012)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou a kritickým zhodnocením existujících přístupů k harmonizaci geografických dat. Je zde objasněna daná problematika, podstata harmonizace a užívaná terminologie. Pozornost je též věnována směrnici INSPIRE a na ni navazujícím aktivitám v podobě různých evropských projektů a také přístupům užívaným pro harmonizaci geografických dat v projektu HUMBOLDT se zaměřením na harmonizační software HALE. Dále práce zahrnuje SWOT analýzu používaných metod harmonizace geografických dat a metodiku procesu harmonizace datového modelu datové sady půdních typů na datový model INSPIRE pomocí softwaru HALE a služby CST-WPS.