Vybrané aspekty kartografické vizualizace dat senzorů - Tynklová, Karla (2012)
Diplomová práce je zaměřena na řešení kontextové kartografické vizualizace v rámci zemědělství, které využívá pro podporu v rozhodování naměřená senzorová data. Obsahuje jak popis teoretických aspektů dané problematiky, tak i ukázky a návrhy jejich aplikace. V prvních kapitolách se práce zabývá technologickými konceptuálními přístupy a inovativními postupy zavádění senzorových sítí v zemědělství. Následně hodnotí dostupná zemědělská data a agrometeorologická data ze senzorů. Věnuje se úpravě dat a jejich vizualizaci pro webovou aplikaci. Výchozím bodem pro další praktickou část je kapitola zaměřená na problematiku kontextové vizualizace. Zásadní a nejvíce přínosnou částí jsou kapitoly, jež se zaobírají konkrétními návrhy kontextové vizualizace pro webovou aplikaci, obzvláště kontextem a vizualizací dat ze senzorů v reálném čase. Získané poznatky jsou následně využity i pro návrh uživatelského rozhraní klientské aplikace. Téměř v závěru je provedena krátká analýza návrhů dynamických mul