Kartografický projekt plánu Geografického ústavu a Přírodovědecké fakulty - Sendlerová, Iva, 1988- (2012)
Diplomová práce se zabývá tvorbou webového a analogového plánu Geografického ústavu a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. V úvodu se zaměřuje na problematiku webových map včetně kritického zhodnocení vybraných případů. Následně podrobně analyzuje dostupné datové zdroje, především data, kterými disponuje Ústav výpočetní techniky MU. Podstatnou součástí je návrh symboliky pro webový i analogový plán, a to z teoretického i praktického hlediska. V rámci něj řeší testování mapových znaků včetně jeho vyhodnocení a aplikace. Stěžejním bodem práce je praktická část, která řeší samotnou tvorbu webového i analogového plánu za pomocí image mapy a SVG.