Dopady hospodářské krize na situaci na trhu práce v oblasti Jihovýchodní Moravy - Cupalová, Eva; Toušek, Václav, 1949-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2012)
Globální ekonomická krize je fenoménem posledních let. Diplomová práce se snaží zanalyzovat dopady krize na trh práce v oblasti Jihovýchodní Moravy. První část diplomové práce se snaží objasnit vývoj situace na trhu práce po roce 1989 do roku 2008. Druhá část práce pak objasnit příčiny vzniku a průběh globální ekonomické krize ve světě a v České republice. Třetí část analyzuje dopady krize na situaci na trhu práce v okrese Břeclav, Hodonín a Znojmo a také dopady na největší ekonomický subjekt studovaného území.
Global economic crisis is a phenomenon of the recent years. Diploma thesis tries to analyse the consequences of the crisis on the labour market in the area of Southeastern Moravia. The first part of the diploma thesis tries to clarify development of the situation on the labour market between years 1989 and 2008. The second part then clarifies reasons for the origin and evolution of the global economic crisis in the world and in the Czech Republic. The third part analyses the consequences of the crisis on the labour market in the Břeclav, Hodonín and Znojom districts and also impacts on the biggest economic subject of the studied area
Vedoucí práce: Václav Toušek
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: hospodářská krize; nezaměstnanost -- Česko; trh práce; economic crises; labor market; unemployment -- Czechia; unemployment; Morava jihovýchodní (Česko); Moravia, Southeastern (Czechia); diplomové práce; master's theses