Dopady hospodářské krize na situaci na trhu práce v oblasti Jihovýchodní Moravy - Cupalová, Eva (2012)
Globální ekonomická krize je fenoménem posledních let. Diplomová práce se snaží zanalyzovat dopady krize na trh práce v oblasti Jihovýchodní Moravy. První část diplomové práce se snaží objasnit vývoj situace na trhu práce po roce 1989 do roku 2008. Druhá část práce pak objasnit příčiny vzniku a průběh globální ekonomické krize ve světě a v České republice. Třetí část analyzuje dopady krize na situaci na trhu práce v okrese Břeclav, Hodonín a Znojmo a také dopady na největší ekonomický subjekt studovaného území.